Loading...
Uitvaartceremonie2018-08-17T12:11:06+00:00

Boek een Pianist voor live uitvaartmuziek

In mijn familie loopt muziek als een rode draad door ons leven, zang en piano, klassiek alsook modern. Daarom hebben wij als gezin voor de crematieplechtigheid van mijn vader hieruit een keuze gemaakt wat o.a. heeft geresulteerd in een respectvol en ingetogen optreden van Sander Tournier, een pianist waar mijn vader intens van kon genieten. Diverse door mijn vader graag gezongen en gehoorde songs zijn op een virtuoze wijze omgezet in een hartverwarmend pianospel. Voor ons zullen daarom ook deze muzikale klanken een fantastische liefdevolle herinnering blijven en ik weet zeker dat mijn vader hiervan absoluut ook zou hebben genoten.
A.A. de Boer
Ik heb mijn oma geholpen met het regelen van de begrafenis van mijn opa. Mijn opa hield erg van Frank Sinatra. De pianist van MostInvited speelde zo mooi verschillende stukken van Sinatra. Het was een prachtige uitvaart…
Mandy Snip
Mijn moeder hield erg van pianomuziek. Door onze uitvaartverzorger werden wij gewezen op MostInvited. Wij zijn keurig te woord gestaan en hebben onze wensen besproken. Het was een emotioneel maar prachtig afscheid.
A.J. van Ruyslede

Het verliezen van onze dierbaren hoort bij het leven. Een begrafenis is een onderwerp waar vaak moeilijk over wordt gesproken. Echter is het een geruststelling als u weet dat de muziek tijdens de uitvaart goed is geregeld. U kunt voor professionele live pianomuziek tijdens begrafenis en uitvaart altijd een beroep doen op MostInvited. Wij zullen al uw zorgen uit handen nemen om de muzikale omlijsting voor de uitvaart van u of van uw dierbaren te verzorgen. Vanzelfsprekend zijn we bekend met alle mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van uitvaart en begrafenissen.

Ondanks dat het geen leuk onderwerp is wordt een uitvaart regelmatig geregeld voordat iemand is overleden. Als de persoon weet dat hij of zij binnenkort gaat overlijden, kan het een gevoel van rust geven als de uitvaartmuziek goed is geregeld. U kunt al uw ideeën en wensen op het gebied van uitvaartmuziek en begrafenis muziek vooraf met ons of met uw uitvaart verzorger bespreken. U zult zien dat er meer mogelijk is dan u misschien denkt en dat de keuze voor live pianomuziek tijdens uitvaartceremonies en begrafenisplechtigheden een onvergetelijke indruk zal achterlaten.

Live pianomuziek voor uitvaart

Een lach en een traan liggen dicht bij elkaar. Zo zijn er ook verdrietige gebeurtenissen wanneer wij bijvoorbeeld een dierbare verliezen. Gelukkig behouden wij alle mooie herinneringen. Zo weten wij vaak naar welke muziek onze naasten graag luisterden. Het is erg mooi als de gewenste muziek live door een pianist gespeeld wordt. Mocht het erg “vrolijke” muziek zijn, dan kunt u van tevoren aangeven dat u een bepaald muziekstuk tijdens de uitvaartceremonie in een meer gepast arrangement wilt horen. Zo kan uw uitvaartpianist deze gelegenheid op een gepaste manier muzikaal omlijsten.

Lengte van de live pianomuziek

Het voordeel van live piano muziek tijdens een uitvaartceremonie is dat de lengte van de muziekstukken niet vast liggen. Zo kan onze pianist zich perfect aanpassen aan actuele gebeurtenissen tijdens de uitvaart. De live piano muziek zal klinken vanaf het moment dat u of uw gasten de ruimte waar de uitvaart plaats zal vinden binnenkomen, precies tot het moment dat alle gasten binnen zijn. Ditzelfde geld voor het verlaten van deze ruimte. Gebruikt een CD dan zal de muziek altijd nét te kort of nét te lang zijn. Met MostInvited bent u ervan verzekerd dat uw alles tijdens de uitvaart/begrafenis tot in de kleinste details klopt.

Geen piano? Dan kunt u bij ons een piano huren

In veel uitvaartcentra staat tegenwoordig een mooie piano of vleugel voor het verzorgen van live pianomuziek tijdens een uitvaart. Mocht er in het uitvaartcentrum van uw keuze geen piano of vleugel aanwezig zijn dan kunt u via ons een geschikte piano of vleugel huren. Mocht er niet voldoende ruimte zijn om tijdens de uitvaart een akoestische piano of vleugel te plaatsen dan kan onze pianist een draagbare digitale piano meenemen. Het voordeel hiervan is dat deze snel en gemakkelijk geplaatst en opgeruimd kan worden.

Favoriete muziek tijdens uitvaart/begrafenis

Hoewel vrijwel al onze pianisten in het bezit zijn van een afgeronde conservatorium opleiding, zult u begrijpen dat het onmogelijk is om 100 jaar muziekgeschiedenis paraat te hebben. Onze pianisten zijn in 9 van de 10 gevallen in staat om de gewenste muziekstukken die u tijdens de uitvaart wilt laten horen in te studeren. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor de uitvaartmuziek voor u of voor uw dierbaren en maak van een begrafenis een onvergetelijk moment.

Uitvaart op een bijzondere locatie

Steeds vaker wordt er gekozen om de uitvaart op een bijzondere locatie te laten plaatsvinden. Hierbij wordt dan gebruik gemaakt van een humanitair spreker. Ook hierbij kan MostInvited een deel van een prachtige uitvaart voor haar rekening nemen. De musici passen de live pianomuziek perfect aan op de spreker en zetten een mooie sfeer neer, bijvoorbeeld tijdens gedichten. Mocht de uitvaart op een buitenlocatie plaatsvinden, waar geen stroom aanwezig is dan kunnen wij prachtige uitvaart pianomuziek verzorgen door gebruik te maken van een akoestische piano of vleugel.

pianist-strand

Goed geklede pianist tijdens een uitvaart

Bij MostInvited zijn alle pianisten keurig gekleed. Zo dragen de heren een mooi kostuum met stropdas en nette schoenen. Vanzelfsprekend zullen ook de dames gepaste kleding dragen. Onze pianisten zullen zich tijdens de uitvaart op de achtergrond houden en niet tussen uw gasten verblijven. Uw pianist zal passende uitvaartmuziek of een verzoeknummer spelen op het moment dat de nabestaande de aula binnen komen. Hoe lang een muziekstuk moet zijn is vooraf altijd lastig te plannen. Het voordeel van live piano muziek tijdens een uitvaart is dat de pianist de lengte van het muziekstuk zal aanpassen, zodat er geen stiltes vallen op momenten dat u dit niet wenst.

Pianist inhuren door de uitvaartverzorger

Als uitvaartverzorger wilt u, tijdens de uitvaart, vanzelfsprekend alle zorg en tijd aan de nabestaanden besteden. Dan kan het soms lastig zijn om de wens van live muziek tijdens een uitvaart te realiseren. MostInvited neemt de verantwoordelijkheid voor het verzorgen van passende live pianomuziek tijden de uitvaart van uw over. Wij zorgen ervoor dat alles met de begrafenis locatie afgehandeld wordt zodat u zich volledig kunt bekoren om uw cliënten.

Extra mogelijkheden voor uitvaartmuziek

De vraag naar live muziek tijdens een uitvaart wordt steeds populairder. Temeer omdat verzekeraars hier tegenwoordig de mogelijkheden voor bieden. Pianomuziek, tijdens een begrafenis, is prachtig maar vaak hebben juist de teksten van liedjes zo’n bijzondere betekenis. U kunt er dan ook voor kiezen om een live pianist te combineren met een zanger of zangeres. De pianist mét vocalist is momenteel de meest gekozen optie als er gekozen wordt voor live pianomuziek tijdens een uitvaart.

Heeft u vragen dan kunt u ons 7 dagen per week, overdag en ’s avonds bereiken op 0168 – 479 247 of via info@mostinvited.com. MostInvited zorgt er voor dat u ondanks het verdriet kunt terugkijken op een mooie uitvaart en een prachtige herinnering.

Info aanvragen